31 de gener del 2012

Retiren del Centre de Salut un cartell informatiu sobre el deute de la Generalitat amb el Mareny

El socialista Jordi Sanjaime, alcalde d'El Mareny de Barraquetes, ha denunciat que els cartells informatius del Centre de Salut en els quals l'Ajuntament exposava el deute contret per la Conselleria de Sanitat amb l'entitat local menor van ser retirats dilluns passat per una infermera. En la nota informativa es donava a conèixer detalls de l'ajuda de la Conselleria de Sanitat per al manteniment del consultori.
Fotografia del cartell informatiu.El deute és de 7.810,50 euros i correspon als dos últims anys (2010 i 2011) a raó de 3.474 euros cadascun i al quart trimestre de 2009, que sumen 862,50 euros. Ascendeixen a 3.474 euros cadascun. A més a més, recorden en el cartell que tot i que la Conselleria de Sanitat no paga, l'Ajuntament del Mareny abona regularment el cost de neteja (4.668 euros anuals), el salari i seguretat social de l'empleat encarregat de la cita prèvia (2.200 euros a l'any) i els mateixos diners per a fer front a reparacions, manteniment de l'edifici i despeses generals.
Sanjaime va explicar que la infermera va justificar que havia complit indicacions concretes des de la direcció del Centre de Salut de Sueca. La primera autoritat del Mareny va disculpar a la treballadora perquè "complia ordres". Els cartells, de tamany A-3, van ser reposats poc després de ser retirats. "Des de l'Ajuntament volem donar a conèixer aquestes dades als veïns i usuaris del consultori mèdic", va assenyalar Sanjaime. Les notes informatives també estan exposades a l'Ajuntament i la Llar del Jubilat. "L'única cosa que pretenem és informar a la població de la situació real", va afegir abans d'assegurar que "els mantindrem fins que la Generalitat pague el que deu".

Notícia al diari Las Provincias.